Presentaties eHealth binnen Triple-E

Op 8 mei jl. organiseerde Triple-E een ‘Meet & Greet’, met een geslaagde opkomst! Ruim 35 onderzoekers van de VU/VUmc/GGZ inGeest waren aanwezig.

 

Prof. dr. Heleen Riper opende de bijeenkomst met een welkomst- en inleidend woord. De kennismakingsronde leverde een mooie introductie op van al het lopende eHealth onderzoek waar de deelnemers zich momenteel mee bezig houden.

 

De gegeven presentaties dekten uiteenlopende eHealth gebieden. Irma Verdonck-de Leeuw trapte samen met Nelly van Uden-Kraan af met een presentatie van innovatieve interventies voor kanker patiënten, ontwikkeld binnen de onderzoeksgroep ‘Samen Leven Met Kanker’. Mark Hoogendoorn gaf uitleg over het toepassen van technieken binnen ‘artificiële intelligentie’ voor ‘predicitive modeling’ en Judith Bosman onderstreepte het belang van economische evaluatie. Een aantal succesvolle projecten werden uitgebreider toegelicht, waaronder de e-learningmodule ‘PITSTOP suïcide’ voor diagnostiek en behandeling van suïcidaal gedrag die tevens binnen GGZ-ecademy is opgenomen. Het gebruik van game-elementen ter bevordering van de psychische gezondheid werd geïllustreerd en Peter Roelofsma sloot af met zijn presentatie over het Health-Lab. Het was een inspirerende en leerzame ochtend.

 

Hieronder de presentaties van de onderzoekers:

Anouk Middelweerd - A2G     Jeroen Ruwaard - ecare@home      Judith Bosman - Economic Modeling   SLMK - Irma Verdonck-de Leeuw & Nelly van Uden-Kraan

Derek de Beurs - PITSTOP suicide     Mark Hoogendoorn - Predictive Modeling using AI     Valentina Rao - Gamification

 

Namens Triple-E willen we alle aanwezigen bedanken voor hun bijdrage en enthousiaste reacties. Suggesties voor volgende bijeenkomsten horen wij graag. Zou je zelf een workshop willen organiseren, dan kan dat ook. Laat het ons weten via info@triple-ehealth.nl